yzgttkt
yzgttkt
15 Kasım 2010

en üst katta hava problemi

Arkadaşlar!4 Katlı bir binaya katı yakıtlı stokerli kazan taktık.En üst kattaki dairedeki radyatörler sürekli hava yapıyor.Açık imbisatlı tesisat.Pompa kazanın çıkışında tesisat pozitif basınç altında.Radyatörlerin hepsinde otomatik pürjör takılı.1 saat radyatörler iyi daha sonra en üstteki radyatörler hava yapıyor.Sorunu bir türlü çözemiyorum.Önerilerinizi bekliyorum.


maatonifi
Uzman maatonifi
15 Kasım 2010

Sirkülasyon pompası basma yüksekliği (Hm) gereğinden büyük olabilir. Genleşme deposu yüksekliği ile en yüksekteki radyatör üst kotu arasındaki yükseklik, pompa basma yüksekliğinden daha küçük olabilir.


yzgttkt
yzgttkt
16 Kasım 2010

pompa fabrikanın gönderdiği pompa ama.yinede pompa kademesini 2 ye alıp çalıştırsam basma yüksekliği düşer.birde öyle deneyeyim tavsiyeniz için teşekkürler


yzgttkt
yzgttkt
16 Kasım 2010

birde kazan stokerli olduğundan kapalı genleşme kullansam hava problemi kesinlikle kalmaz diye düşünüyorum sizce nasıl olur?


maatonifi
Uzman maatonifi
16 Kasım 2010

Kömürlü kazanlı sistemlerde kapalı genleşme kabı tavsiye etmiyorum. Stokerli sistemlerde her ne kadar elektriksel otomasyon mümkünse de, en azından ben, tavsiye etmiyorum. Kaldı ki, açık sistem, kapalı sisteme göre daha risksiz ve daha mükemmel çalışır.


P.E.
P.E.
17 Kasım 2010

maatonifi'nin de belirttigi gibi sirkulasyon pompasi basma yuksekligi gereginden fazla olabilir. sistem isindiktan sonra hava yaptigina gore bu sorun genlesme deposu ile ilgili gibi gozukuyor. ayrica sistemde en yuksek sicaklik ve en dusuk basincin oldugu noktaya yani pompadan once hava ayirici ilavesiyle kucuk hava kabarciklari sistemden uzaklastirilir. gerci bu bahsi gecen hava sorununu tam olarak cozmez diye dusunuyorum. genlesme deposunun sisteme baglandigi nokta pompadan once mi sonra mi, bu da cok onemli tabii ki. donma sorunu yoksa acik genlesme deposunu kapaliya dondurmek iyi bir fikir mi tartisilir.


yzgttkt
yzgttkt
20 Kasım 2010

pompa kademesini düşürdük basma yüksekliği azaldı ama yine hava problemi devam ediyor.imbisat bağlantılçarı kazanın üzerindeki mevcut ağızlardan alınmıştır.İmbisat borularının çapı olması gerekenden çok küçük ve yatayda bayağı uzun ilerliyor sebep bu olabilir mi acaba?




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.